Támogatást nyertek a gyermekkórházak a K&H Gyógyvarázs Programtól

Vágólapra másolva!
Évek óta egyre több cég dönt úgy, hogy azt az összeget, melyet korábban partnereik karácsonyi megajándékozására szántak, inkább jótékony célokra fordítják. A K&H Csoport a  K&H Gyógyvarázs Gyermek-egészségügyi Program keretében tavaly év végén saját ügyfeleit kérte fel rá, hogy szavazzanak - a szakmai zsűri által felállított rangsor alapján, milyen arányban kapjanak támogatást az egyes intézmények az összesen 8 millió forintos alapból.
Vágólapra másolva!

A K&H a program kezdete óta - a mostani támogatással együtt -, több mint 268 millió forinttal támogatott összesen 87 intézményt, gyermekgyógyászati- és mentési eszközök vásárlásával. Karácsonyi ajándékozásra immár hatodszor került sor, 58 millió forint értékben, 23 intézmény jutott már ilyen módon műszertámogatáshoz.

A gyógyintézetek ezúttal is a K&H Gyógyvarázs éves pályázati programjára jelentkezhettek. A szakmai zsűri döntése és a K&H ügyfelek szavazatai alapján a Bethesda Gyermekkórház - melyre a szavazatok 41%-a érkezett - a mindennapi rehabilitációs ellátás során nélkülözhetetlen eszközöket kapott. Az Orosházi Városi Kórház - mely a szavazatok 20%-át kapta - az elnyert műszerek egy részével a gyermekpulmonológiai szakambulancián segíthet a krónikus légúti és asztmás kis betegeken. Az Országos Mentőszolgálat baktalórántházi és túrkevei mentőállomása - melyekre összesen a szavazatok 39%-a érkezett - olyan eszközökhöz juthatott hozzá, amely a sérült, beteg gyermekek hatékony ellátását teszik lehetővé.

(X)