Hisztéria vagy népbetegség?

Vágólapra másolva!
Az allergiáról szóló cikkgyűjteményünkből megtudhat mindent napjaink egyik leggyakoribb betegségének megelőzéséről, kezeléséről és hatásairól.
Vágólapra másolva!
Mindannyiunkat fenyeget az allergia

Mindannyiunkat fenyeget az allergia

Általános információk
Allergiáról mindent egy helyen


Allergiainfo


Minden az allergiáról
Minden, amit tudni érdemes az allergiáról: definíciók, szakorvosok, diagnosztika, megelőzés, hazai és külföldi szervezetek, külföldi oldalak, hagyományos és alternatív kezelési módok.

Hogyan árt és mikor véd immunrendszerünk?
Az ELTE Immunológiai Tanszékének vezetője, Erdei Anna előadása a Mindentudás Egyetemén. "Bizonyos környezeti, öröklött és egyéb tényezők hatására az immunrendszer működése károsodhat, és ilyenkor - például túlzott működése vagy a test saját anyagai ellen megindított reakciója miatt - a szervezetre ártalmas is lehet."

Allergia
Számtalan cikk, interjú, link és riport az allergiáról, az allergiásokról, a megelőzésről és a védekezésről.

Sokan a macskaszőrre allergiásak

Sokan a macskaszőrre allergiásak



Asztma és allergia az interneten
Kizárólag nyilvántartott orvosoknak fenntartott oldal az asztmáról és az allergiáról.

Korunk betegsége - az allergia
A Berta Gyula tüdőgyógyász főorvossal készült interjúban elolvashatják, hogyan határozható meg az allergia fogalma, mik a tünetei, milyen statisztikák készülnek az allergiásokról, milyen típusai vannak az allergiának és még sok praktikus információt.

Allegra (angol)
Angol nyelvű oldal az Amerikai Egyesült Államokban élő allergiások életének megkönnyítése céljából: rengeteg tudnivaló a betegségről, gyakori kérdések, típusok stb.

Európában a lakosság harmada allergiás
Nem csak a magyarok allergiásak: "Európában már most is a lakosság harmada szenved allergiás megbetegedésekben, s nagy részük a szabad levegőn terjedő irritációkra érzékeny. Arányuk a 25 évnél fiatalabbak között a leg-magasabb: 35 százalékos."