Kutató Tanárok - harmadszor

Vágólapra másolva!
Azok az oktatók, akik a napi tanári munka mellett valamilyen tudományos munkát végeznek, harmadszor találkoznak egymással március első hétvégéjén.
Vágólapra másolva!

2007. március 2-3-án a Kutató Tanárok Országos Szövetsége kétnapos konferenciát rendez Budapesten, a Professzorok Háza konferenciatermében. A Kutató Diákok Országos Szövetségének tapasztalatai hívták életre a Kuttanár mozgalmat, melyben PhD-hallgatók, doktori fokozattal rendelkezők és egyetemi, kutatóintézeti mentorok egyaránt helyet kaptak. Közös bennük, hogy fontos feladatuknak érzik a felnövekvő, érdeklődő ifjúság felkészítését a tudományos pályára.

A kétnapos konferencia során a tagok megismerhetik a pedagógiai kutatási lehetőségeket, a hazai és nemzetközi neveléstudományi eredményeket, bizonyos doktori iskolák programjait, valamint a kutatótanári munka lehetőségeit. A szövetség művésztanárai első alkalommal mutatják be önálló alkotásaikat egy közös kiállítás keretében. A konferencián átadják a Kutató Tanárok Országos Szövetségének kutató tanár díját az elmúlt év legeredményesebb kutató tanárának.

Kutató Tanárok Országos Szövetsége

Kutató Tanárok Országos Szövetsége

Csapó BenőSzegedi TudományegyetemJuhász AndrásMiklós LászlóTörténelemtanárok EgyesületénekNagy LászlóNemzeti Szakképzési Intézet

Másnap, március 3-án Szász Ágota előadását hallgathatják meg az érdeklődők a marosvásárhelyi Bolyaiban szerzett kutatási tapasztalatokról. Kárpáti Andrea, az ELTE professzora gyakorló tanároknak szóló pedagógiai kutatási lehetőségekről számol be. Mokry J. Ferencné, a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal munkatársa az Innovációs Alap támogatási lehetőségeiről beszél. Rechnitzer János professzor, a győri Széchenyi István Egyetem dékánja, a Mindentudás Egyeteme korábbi előadója Egy multidiszciplináris doktori iskola és kutatóhely kísérletei címmel tartja meg beszámolóját. A színes programot Földvári-Nagy Lászlóné, Lenti Katalin és Korcsmáros Tamás közös prezentációja zárja, melyben a kutató tanári pálya kutatási tapasztalatairól és lehetőségeiről beszélnek majd.

Honlapunkon beszámolót olvashatnak majd a konferencia lefolyásáról. További információk a rendezvény honlapján érhetőek el.