Csermák az ötödik

Vágólapra másolva!
A kalapácsvető Csermák 36 cm-rel dobott jobbat, mint a helsinki olimpián, de ez most Melbourne-ben csak az ötödik helyre volt elég. Az aranyat az amerikai Connelly szerezte meg. Az ezüstöt és bronzot a Szovjetunió viszi haza.
Vágólapra másolva!

A délután kezdődő kalapácsvető selejtezőn Csermák jól teljesített: a kötelező 54 méter fölött dobott. Az indulók közül ekkor a szovjet Szamocvetov érte el a legjobb eredményt 59.53 m-es dobással. A jugoszláv Racic 59.06 métert, az amerikai Connolly 59.05 métert dobott.

A döntő meglepő eredményt hozott: a szovjet Szamocvetov három méterrel dobott jobbat, mint a selejtezőn, ezzel a jó eredménnyel mégis a harmadik helyre csúszott vissza, ugyanis az amerikai Connolly, illetve honfitársa, Krivonoszov megelőzte. Csermák is jobbat dobott, mint a selejtezőn, de a mostani 60.70 méter sajnos csak egy ötödik helyet jelent.

"A második dobása után a többi versenyző - látva Csermák gyötrődését - igyekezett lelket önteni belé. És neki most is, mint eddig oly sokszor, ez is segít. A harmadik dobással 60.70 méterre repül a kalapácsa" - meséli a versenyző felesége, N. Horváth Erzsébet. Ez 36 centiméterrel több, mint a négy évvel ezelőtti helsinki csúcsa, de azóta sokat javított a nemzetközi mezőny.