Két vállon a magyarok riválisai

Vágólapra másolva!
Hétfőn tovább mérték a magyar sportolók csapásaikat ellenfeleikre. Megsemmisítő, 9:1-es győzelemmel jutott a négyes döntőbe a kardcsapat, a vízilabdások 4:0-ra lépték le az olaszokat, a hét magyar birkózóból öt jutott tovább, köztük Tóth Gyula, aki tussal verte román vetélytársát.
Vágólapra másolva!

A kardcsapat verseny elődöntőbe jutott hat együttest a következő két csoportba osztották, az A-csoportban Franciaország, Olaszország és a Szovjetunió versenyzett, míg a B-csoportban az Egyesült Államok és Lengyelország mellett a magyar csapat szerepelt.

Az A-csoport küzdelmeiben:
Franciaország - Szovjetunió 9:7
Szovjetunió - Olaszország 9:7
Franciaország - Olaszország 8:6

Az utolsó mérkőzés igen nagy meglepetést hozott, mivel az olaszok vereségükkel kiestek a további küzdelemből, a magyar csapat örökös ellenfele így nem jutott sok-sok év után először a döntőbe. A francia - olasz mérkőzésen különben már olyan jelentős volt a tus-arány a francia csapat javára, hogy az utolsó csörtét már nem is vívták le. Ebből a csoportból Franciaország és a Szovjetunió jutott tovább.

A B-csoportban:
Lengyelország - Egyesült Államok 10:6
Magyarország - Egyesült Államok 9:1

A magyar csapat percek alatt lelépte az amerikaiakat, így az utolsó mérkőzést már le sem kellett játszani, Lengyelország és Magyarország jutott tovább.