Elhagyhatja a kórházat Havel

Vágólapra másolva!
Jól érzi magát, és elhagyhatja a kórházat a cseh elnök. Havelt szívritmuszavarral kezelték. Az orvosok szerint tüdőproblémái és feszített munkatempója miatt lett rosszul.
Vágólapra másolva!

Václav Havel cseh államfő már jól érzi magát, és elhagyhatja a kórházat - jelentette be Ilja Kotík, az államfő személyes kezelőorvosa a csütörtök reggeli vizit után.

A cseh államfőt hétfőn délután szállítottak kórházba szívritmuszavarral. Havel olaszországi látogatásra indult volna, amikor a repülőgép indulása előtt rosszul lett, szíve percenként 150-t vert, s ezért a repülőtérről azonnal a prágai Központi Katonai Kórházba szállították.

Kedden elektromossokk-kezelésnek vetették alá, minek következtében szívritmusa helyreállt. Az orvosok szerint a szívritmuszavarok az államfő tüdőproblémáival, illetve az utóbbi hetek nagy munkatempójával vannak összefüggésben.

Havel a Prágához közeli Lány kastélyba utazik, ahol a hét végéig pihenni fog. Látogatókat már csütörtök délután is fogad, hogy megbeszélhesse velük az aktuális problémákat. Havelnek, aki a jövő pénteken tölti be 65. születésnapját, hétfőtől van ismét hivatalos programja. A szóvivő szerint a születésnapot Havel csak családi körben kívánja megünnepelni.