<P class="MsoNormal">Indiában halálos áldozatai vannak a hindu-muzulmán viszálynak

Vágólapra másolva!
Az indiai Gudzsarát államban a hinduk és muzulmánok közötti összetűzéseknek 17 halálos áldozata van, több mint 91-en súlyosan megsérültek. A február végén fellángolt ellenségeskedésnek már 850 halálos áldozata van.
Vágólapra másolva!

Tizenhét halálos áldozata volt vasárnap az indiai Gudzsarát államban a helyi hinduk és muzulmánok közötti villongásoknak. 91 ember súlyosan megsérült.

Az újabb halálesetekkel már 850-re nőtt a február 27-én kirobbant ellenségeskedés halálos áldozatainak száma Gudzsarátban. A régi keletű viszály azért lobbant fel február 27-én, mert muzulmánok felgyújtottak egy vonatot, amelyen zarándoklatról haza igyekvő hinduk utaztak.

A vasárnapi összetűzések áldozatai között volt kilenc muzulmán, aki rendőrsortűzben vesztette életét Gudzsarát állam kereskedelmi központjában, Ahmadábádban. Azt nem tudni pontosan, miért nyitott tüzet a rendőrség a muzulmánok egybegyűlt tömegére.

A hinduk a hét végén ünnepelték vallásuk egyik kiemelkedő alakjának, Rámának (a hagyomány szerint Visnu isten földi megtestesülésének) a születésnapját. Ezen az ünnepségen verődött össze Ahmádábádban egy jelentősebb muzulmán tömeg, de nem ismeretes, hogy mi olyat tett, amiért éles tölténnyel lőtt rájuk a karhatalom.

Korábban:

Összecsaptak a hinduk és a muzulmánok Indiában

Nem hiányzik a könyvtárából?

India