Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Hollandiában májusban lesznek a választások, amelyeknek fő kérdése, hogy milyen eredményt ér el  Pim Fortuyn, aki egyszer így foglalta össze programját: "Szerintem 16 millió holland elegendő, az ország megtelt." A baloldali kormány a közelmúltban mondott le, mert nyolc évvel ezelőtt Srebrenicában a holland ENSZ-katonák tétlenül nézték végig nyolcezer muzulmán civil meggyilkolását.
Vágólapra másolva!

Pim Fortuyn

Fortuyn hatalmas meglepetésre, még az Élhető Hollandia párt támogatásával, megnyerte a legutóbbi önkormányzati választást Rotterdamban, Hollandia második legnagyobb városában. Fortuyn azonban nem lett polgármester, mert az összes többi párt összefogott a szavazatok egyharmadát megszerző Élhető Hollandia ellen. Hollandiában a lakosság 5%-a muzulmán, és a 18-30 év közötti hollandok fele egy felmérés szerint azt szeretné, ha egyetlen muzulmánt sem engedne már be az ország, amely a baloldali kormányzás alatt évi 40 ezer, részben muzulmán menekültet fogadott be.

Fortuyn politikájának érdekessége, hogy ellentétben a többi szélsőjobboldali politikussal a szexuális másság mellett szokott kampányolni. Fortuyn nyíltan vállalja homoszexualitását, és egyik fontos érve a muzulmánok ellen, hogy az iszlám nem tolerálja a melegeket. Fortuyn szociológus professzor volt politikai karrierje előtt. Állandó ismertetőjele, hogy mindig frissen borotvált koponyával lép a nyilvánosság elé.

Fortuyn mellett indul a választásokon a szintén idegenellenes Élhető Hollandia is, mely a 40 000-es kvótát 10 000-re akarja csökkenteni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről