Rugova Milosevic ellen vallott Hágában

Vágólapra másolva!
A koszovói elnök, Ibrahim Rugova pénteken megkezdte vallomástételét a hágai Nemzetközi Bíróság előtt. Rugova Slobodan Milosevic volt jugoszláv elnök ellen vallott, akit népirtással és emberiségellenes bűncselekmények elkövetésével vádolnak. A koszovói elnök a koszovói albánok elnyomásával vádolta Milosevicet.
Vágólapra másolva!

A korábbi legtöbb tanúval ellentétben, akik konkrét esetekről számoltak be, Rugovától azt várják, hogy a koszovói konfliktus alatt, a színfalak mögötti eseményekre, összefüggésekre világítson rá.

Rugova a Nemzetközi Törvényszék előtt is a védjegyeként szolgáló selyemsálban jelent meg. Mikor felment a pulpitusra, nem nézett rá Milosevicre. A volt jugoszláv elnök szintén félrenézett, amikor Rugova letette az esküt. Mivel Milosevic maga látja el védelmét, lehetőséget kap arra, hogy kérdéseket tegyen fel a koszovói elnöknek.

Péntek délután kerül sor a volt jugoszláv miniszterelnök-helyettes, Nikola Sainovic meghallgatására is. Sainovic csütörtökön adta fel magát, és hasonló dolgokkal vádolják, mint Milosevicet.

Korábban:

Rugova elindult Milosevic ellen tanúskodni