Beterjeszti a honi biztonság stratégiáját Bush

Vágólapra másolva!
A kongresszus vezetői elé terjeszti a honi biztonság stratégiájáról szóló koncepciót George W. Bush. Az USA elnöke nagyobb hatáskört kér a védelmi intézkedésekben.
Vágólapra másolva!

George W. Bush amerikai elnök a kongresszus vezetői elé terjeszti a honi biztonság országos stratégiájáról szóló koncepcióját. A százoldalas előterjesztés számos új intézkedést javasol a terrorizmus megfékezése érdekében - közölték washingtoni kormányzati források.

Sugárszennyezett zónával öl a piszkos bomba/nagyvilag/20020611apiszkos.html

A javaslatok között szerepel, hogy meghatározott helyeken különleges detektorokat helyeznének üzembe, ezekkel szűrnék ki a sugárzó anyagokat tartalmazó fegyvereket. Bush javasolja, hogy új oltóanyagokat kísérletezzenek ki az esetleges biológiai támadások ellen. Felülvizsgálnák a Nemzeti Gárda alkalmazhatóságát, illetve rendszeresítenék a harci gépek légi járőrözését.

Az elnök kiterjesztett hatáskört kér ahhoz, hogy indokolt esetben elrendelhesse gyanúsítottak kiadatását külföldi államoknak, átszervezhesse a szövetségi ügynökségeket, illetve finanszírozhassa az újszerű fenyegetések elleni védekezést.

Bush azt is kéri a kongresszustól, hogy korlátozzák a kormányzati szférával, illetve - bizonyos eseteken - a magánszektorral kapcsolatos információk hozzáférhetőségét.