Merényletet hiúsított meg az izraeli hadsereg

Vágólapra másolva!
Az izraeli hadsereg bejelentése szerint pénteken merényletet hiúsított meg a Gázai övezetben. Mindez azután történt, hogy a palesztin vezetés nem tudta rábírni radikális szárnyát, hogy mondjon le az erőszakról.
Vágólapra másolva!

Az izraeli hadsereg szóvivője szerint, két palesztin terrorista izraeli egyenruhában, gránátokkal és gyorstüzelőfegyverekkel felszerelve megpróbált behatolni Kfar Darom városkába. A két palesztin terroristát, azzal váltak gyanússá, hogy nem reagáltak az izraeliek felszólítására, lelőtték a hadsereg katonái.

A sikertelen merényletért az Al-Aksza Mártírjai Brigád vállalta a felelősséget, amely szoros kapcsolatban van az al-Fatah mozgalommal és magával Arafattal is.

Abdel Rassak el Jahja palesztin belügyminiszter előzőleg tizenhárom palesztin terrorista csoportal tárgyalt a merényletek beszüntetéséről a Gázai övezetben. Ezek a tárgyalások nem hoztak eredményt, mivel a résztvevő csoportok képviselői kételkedtek az izraeli ígéretek hitelességében, melyek szerint Izrael fokozatosan könnyítene a Gázai övezetben élők helyzetén. A könnyítések mértéke a nagyban attól függene, hogy a Palesztin Hatóság mennyire fékezné meg a terroristák tevékenységét.