Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Robbanás Kabulban - egy holland katona megsérült

Vágólapra másolva!
Egy helyi tolmács életét vesztette, egy holland katona pedig könnyebben megsérült abban a robbanásban, amely Kabul közelében történt. Mindkettőjüket légi úton szállították el a helyszínről. Az afgán főváros rendjére felügyelő nemzetközi erők bázisára a tervek szerint ma érkezik meg a magyar egészségügyi kontingens első szakasza.
Vágólapra másolva!
Forrás: ORIGO
Az ISAF-erők bázisa Kabulban

Meghalt egy helyi tolmács és könnyebben megsérült egy holland nemzetiségű békefenntartó katona Kabul mellett egy robbanásban szombaton. A detonáció Kabultól körülbelül 15 kilométerre délre történt a Bagrami kerületben - jelentették a Kabulban állomásozó ISAF (International Secutoty Assinstance Force) erők. A robbanás oka eddig ismeretlen, így nem tudni, hogy esetleg terrortámadás történt. A két férfit légi úton szállították el a helyszínről, egy boltokkal és vályogházakkal szegélyezett utcáról. Az ISAF egységei lezárták a környéket - jelentette a BBC.

Jelenleg körülbelül 5000 katona állomásozik Kabulban az ISAF támaszpontján. A tervek szerint ez a szám hamarosan kibővül 9 fő magyar katonával - orvosokkal, egészségügyi tiszthelyettesekkel és két kisegítő tiszthelyettessel.

Elbúcsúztak a Kabulba induló magyaroktól/itthon/20030304elbucsuztak.html

A terrorizmus elleni harcban való magyar szerepvállalás keretében a mai napon érkezik meg Kabulba a magyar egészségügyi kontingens első szakasza. A Honvédelmi Minisztérium illetékese még nem tudott biztos információval szolgálni arról, hogy úton vannak-e még, vagy már megérkeztek a magyar katonák az afgán fővárosba.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről