Fénykép készül Magyarországról

Vágólapra másolva!
Utcai plakátokon és televíziós reklámokban már látható a "Magyarország mi vagyunk!" kampányának felhívásai. A szombaton elkészülő művészeti alkotás lényege, hogy a később összerendezendő fotókon az alakzatba rendezett tömeg felfelé néző arcaiból rajzolódik majd ki az egyes megyék alakja.
Vágólapra másolva!
Magyarország Mi Vagyunkhttp://www.magyarorszagmivagyunk.net

Az egyedülálló közös projekt alapját egy, az ország minden megyeszékhelyén azonos időpontban megrendezett óriásplakát fotózása adja. A 2003. március 22-én megrendezendő esemény során a városok megfelelő helyszínein készülő fotón az alakzatba rendezett tömeg felfelé néző arcaiból rajzolódik majd ki az egyes megyék alakja. Az ország minden megyeszékhelyén azonos órában és percben, azonos körülmények közt elkészülő fotók segítségével végül előállítható lesz majd Magyarország emberi arcokból formálódó térképe. A tömegben megfelelő helyen álló sárga ruhás résztvevők a megyék fotóiból összerakott Magyarország-térképen az Európai Unió csillagait szimbolizálják majd. A tervek szerint 800-1600 ember fér rá egy-egy fotóra, minden régióban a helyi közélet fontosabb szereplőit is meginvitálták a fotózásra. A fővárosi fénykép elkészítésére szombat délelőtt tizenegy órakor kerül sor a Kossuth téren.

Varga Bálint, a kampány felelőse a Népszavának elmondta: a fényképen az ország minden megyéjét önállóan örökítik meg, majd a végén ezekből a különálló fotókból áll össze "Magyarország fényképe." Az ötlet célja, hogy az EU-csatlakozás kapcsán megörökítsék, milyenek volt az ország 2003 márciusában, egy évvel a csatlakozás, és alig egy hónappal a sorsdöntő népszavazás előtt.