Pánik Kanadában a tüdőgyulladás miatt

Vágólapra másolva!
Az úgynevezett atípusos tüdőgyulladás terjedése egyre nagyobb pánikot okoz Kanadában is, miután a hatóságok mintegy 600 új, lehetséges fertőzöttel számolnak. A betegség az elmúlt napokban egy vallási közösség 500 tagját és további 100, velük szoros kapcsolatban álló személyt betegíthetett meg.
Vágólapra másolva!

Az országban - elsősorban Toronto körzetében - eddig mintegy 300 megbetegedést észleltek, és 13 a halottak száma. Most pedig nem kizárt, hogy napok alatt további 600 személy fertőződhetett meg. Ennek nyomán mind nagyobb a pánik, az emberek ugyanis egyre jobban félnek amiatt, hogy a hatóságok képtelenek megfékezni az Ázsiából, mindenekelőtt Kínából átterjedt kórt.

Az nemzetközi katolikus vallási közösség tagjai részt vettek egy atípusos tüdőgyulladásban elhunyt temetésén. Valamennyiüket potenciális fertőzöttként kezelik, tíznapos, és teljes karantént rendeltek el számukra.

A kanadai hatóságok megerősítették korábbi intézkedéseiket, amelyek középpontjában a SARS-fertőzöttek elszigetelése, a kórházak és a klinikák látogatásának tilalma áll.