Megbocsátott a tolvajoknak a kolumbiai elnök

Vágólapra másolva!
Több mint négyezer dollárt vettek fel a kolumbiai elnök elveszett bankkártyájáról. A rendőrség rövid időn belül elfogta a két tolvajt, akiknél megtalálták a felvett pénzt és az elnök kártyáját. Az államfő megbocsátott a tolvajoknak, és nem jelentette fel őket, de a pénzt visszakérte.
Vágólapra másolva!

Álvaro Uribe kolumbiai elnök elvesztett levéltárcájának két nem túl becsületes megtalálója 4225 dollárt vett fel az államfő bankkártyájával. Uribe, akinek amerikai műholddal követik nyomon minden mozdulatát, nehogy a kommunista gerillák az életére törhessenek, az észak-kolumbiai Bucaramangában hagyta el a bríftasniját - mondta egy elnöki szóvivőnő a Reutersnak. A szóvivőnő magyarázata szerint a tárca akkor eshetett le, amikor Uribe levette a zakóját, hogy lefényképezkedjen egy gyerekcsoporttal.

A két tolvaj a tárcában meglelte az elnök személyi okmányát, valamint a hitelkártyáját és annak PIN-kódját. Engedve a kísértésnek, nem kevesebb mint 32 bankautomatából vettek fel sorozatban összesen 4225 dollárnak megfelelő összeget. Az elnök másnap vette észre tárcájának hiányát, és informálták a bankszámláján mutatkozó "furcsa mozgásokról" is. Ezért a rendőrség nagyszabású hajszát indított, és a hétvégén nyakon is csípte a tolvajokat, meglelve náluk az elnöki tárcát és a teljes pénzösszeget.

Értesülve a két tolvaj letartóztatásáról, Uribe - akinek "kemény kéz, érző szív" volt a kampányjelmondata - úgy döntött, hogy nem tesz ellenük feljelentést, hanem "szegény emberek lévén, ad nekik még egy esélyt". A pénzt azért visszakérte az elnök.