Izraeli rakétacsapás Gázára

Vágólapra másolva!
Gázára mért csapást péntek este egy izraeli harci helikopter, amely legalább két rakétát lőtt ki egy eddig nem azonosított célpontra a palesztin városban.
Vágólapra másolva!

A Gáza elleni újabb izraeli támadásról palesztin szemtanúkra hivatkozva számolt be a brit Reuters hírügynökség. Egyelőre nem ismeretes az áldozatok száma, s az sem, ki ellen irányult a támadás. Pénteken ez már a második izraeli rakétacsapás volt Gázára, s mindkét támadás célpontja Szabra kerületben volt.

Az előző csapásban egy palesztin életét vesztette és huszonketten megsebesültek, amikor egy gépkocsit ért találat a palesztin településen. Itt sem ismert, kit akartak megsemmisíteni az izraeli helikopterek.

Péntek délelőtt az izraeli kormány könyörtelen harcot hirdetett a szerdai jeruzsálemi öngyilkos merényletet megszervező radikális palesztin szervezet, a Hamász ellen.

Az izraeli hadsereg immár hat rakétatámadást hajtott végre ezen a héten, amelyek célpontjai többségükben Hamász-vezetők és a szervezet katonai szárnyának, az Ezzedin el-Kasszám Brigádoknak tagjai voltak.