116 emberrel lezuhant egy repülő

Vágólapra másolva!
116 emberrel a fedélzetén lezuhant egy repülőgép Szudánban. A repülő rögtön a felszállás után lezuhant. A szerencsétlenség - amelyet az első jelentések szerint meghibásodás okozott - egyetlen túlélője egy kétéves gyermek, akit jelenleg kórházban ápolnak.
Vágólapra másolva!

Rögtön felszállás után lezuhant egy belföldi utasszállító repülőgép Szudánban. A szudáni hírügynökség közlése szerint a Boeing 737-es belföldi járat volt, a vörös-tengeri Port-Szudán kikötőjéből a fővárosba, Kartúmba tartott. A gép kapitánya a felszállás után jelezte, hogy probléma van, és azonnal visszatér a repülőtérre, de röviddel bejelentkezése után a szerencsétlenség már be is következett.

A helyi rádió szerint a kedd reggeli katasztrófának 115 halálos áldozata van, a gép 10 főnyi személyzete és 105 utas. A halottak teljesen összeégtek. Az utasok kilétéről a hatóságok egyelőre nem közöltek információkat, így nem tudni, hogy voltak-e közöttük külföldiek. A szerencsétlenség egyetlen túlélője egy kétéves gyermek, akit jelenleg kórházban ápolnak, és állapota kielégítő.

A repülőgép üres területre zuhant. A helyi televízió értesülései szerint a balesetet technikai meghibásodás okozta. Joseph Malval, a szudáni polgári repülés minisztere közölte: szakértői csoport érkezett Port-Szudánba, hogy kivizsgálják a szerencsétlenség okát.