Pénteken indul az első szállítógép Taszárról Irakba

Vágólapra másolva!
Pénteken indul útnak az iraki magyar kontingens felszereléseit szállító első An-124-es szállítógép a taszári bázisról - jelentette be a honvédelmi tárca kommunikációs főigazgató-helyettese.
Vágólapra másolva!

Bocskai István közölte, hogy az An-124-es repülőgépek a terveknek megfelelően a felsorolt felszereléseket és a "szálláscsináló" csoportot öt fordulóval szállítják a helyszínre, július 21-ig. Az első két fordulóval a technikai eszközöket és a 60 tagú "szálláscsináló" csoportot, a többivel pedig a tábor építéséhez szükséges felszereléseket tartalmazó 28 konténert szállítják a helyszínre.

Bocskai István ismertetése szerint a csoport 15 kiszolgáló gépjárművet és 15 utánfutót visz magával. Közölte: az An-124-es szállítógépet azért választották, mert csak ennek a géptípusnak van akkora rakodótere, ahol a szállítandó technikai eszközök elférnek.

A repülőgépbérlet "fuvaronként" 200 ezer dollárba kerül a különböző illetékkel együtt. Az első szállítógép csütörtök este érkezik a taszári bázisra, majd megkezdődik a rakodás.