Hamasz-vezér helyett járókelővel végzett Izrael

Vágólapra másolva!
A Hamasz szélsősége spalesztin szervezet újabb vezetője ellen intézett támadást Izrael kedden. A célszemély túlélte a támadást, a Dzsabalija menekülttáborban végrehajtott rakétatámadásban azonban egy idős járókelő életét vesztettet.
Vágólapra másolva!

A palesztin biztonsági erők szerint izraeli harci gépek kedden délután több rakétát lőttek ki a Gázai övezet északi részén fekvő Dzsabalija menekülttáborra. Egy ember meghalt, többen megsérültek egy izraeli rakétatámadásban Gázában - közölték palesztin források. A BBC jelentése szerint legkevesebb 16, a CNN szerint 23 sérültje van a keddi akciónak.

Szemtanúk beszámolója szerint az izraeli helikopterek több rakétát is kilőttek egy autóra, amely a Hamasz szélsőséges palesztin szervezet egyik tagját szállította a Dzsabalija menekülttáborban. Palesztin kórházi források szerint a férfinak még sikerült kiugrania az autóból, mielőtt a rakéta becsapódott volna. Egy közelben álló idős férfi ugyanakkor életét vesztette a támadásban. A támadás után több száz tiltakozó palesztin gyűlt össze a helyszínen.

Két nappal ezelőtt az izraeli biztonsági erők megölték a Hamasz négy tagját egy hasonló helikopteres rakétatámadásban. Izrael azt követően indított akciókat a palesztin szervezet vezetői ellen, hogy múlt kedden egy öngyilkos merénylő legkevesebb húsz embert ölt meg Jeruzsálemben. A buszrobbantást a Hamasz közlése szerint az ő aktivistájuk követte el.