Al-Hillahba érkezett a magyar főerő

Vágólapra másolva!
Megérkezett csütörtökön Al-Hillahba a magyar zászlóalj fő ereje. A kétnapos menet során Kuvaitból Irak belsejéig amerikai katonák biztosították a konvojt. A magyarokat állomáshelyükön légkondicionált kőépület várja, ám a támaszpontról kilépve a hőségben is kötelező a golyóálló mellény viselése.
Vágólapra másolva!
Al Hillahban 43 fok vár a magyar katonákra/itthon/20030616alhillahban.html

Megérkezett csütörtökön Al-Hillahba a magyar zászlóalj fő ereje - írja a Népszabadság. A Bagdadtól 100 kilométerre délre, a történelmi Babilontól pedig mindössze 10 kilométerre található Al Hillah az Irakba érkezett magyar katonák szálláshelye. Al Hillahot kevés támadás érte a háború alatt. A hatalomváltás, a közigazgatás helyreállítása csaknem befejeződött, az oktatás és a kulturális élet is közelít a normálishoz. A városban 150 ezren laknak, a rendre 600 rendőr ügyel.

Az Egyesült Államok eközben annak lehetőségét vizsgálja, hogy a nemzetközi koalíció ENSZ-mandátummal folytassa az iraki missziót - feltéve, hogy a parancsnokság amerikai kézben marad. New Yorkban egyelőre informális konzultáció folyik az ENSZ iraki szerepéről.