Felborult a magyar táncosok busza Görögországban

Vágólapra másolva!
Huszonhárom magyar táncos - a Duna Táncegyüttes tagjai - sérült meg egy buszbalesetben Görögországban. A sérültek állapotát stabilizálták, de többek még műtétre várnak. A szállítható állpotban lévőkért különbuszt indítanak Budapestről. A tánccsoportot szállító autóbusz valószínűleg akkor borult fel, amikor egy autó oldalról beleütközött az Athénból Thesszalonikibe vezető úton.
Vágólapra másolva!

Huszonhárom magyar néptáncos sérült meg egy buszbalesetben vasárnap este Görögország északi részén. A busz valószínűleg akkor borult fel, amikor egy autó oldalról beleütközött egy veszélyes útszakaszon az Athénból Szalonikibe vezető fő észak-déli autóúton, Platamona mellett.

Oláh Lajos athéni konzul szerint a budapesti BM Duna Táncegyüttes 30 tagját és a busz két sofőrjét érte baleset. A huszonhárom sérült közül kettő állapota súlyos, de kielégítő. A konzul, útban a baleset helyszíne felé az MTI-nek elmondta, hogy a görög rendőrség szerint magyar autóbusznak oldalról egy gépkocsi ütközött, s a busz felborult.

A táncegyüttes budapesti irodájában arról tájékoztatták az [origo]-t, hogy a balesteet szenvedettek közül már mindenkinek stabilizálták az állapotát. A táncosokért különbuszt indítanak, de még bizonytalan, hogy mikor, és az is, hogy hány embert hozhatnak majd haza most. A sérültek közül ugyanis többen még műtétre várnak. A balesetező járműről azt mondták az együttes itthon maradt tagjai, hogy egy magyar bérelt busz volt, magyar sofőrökkel, melyen a két vezetőn kívül 31 ember utazott - majdnem az egész tánccsoport.

Az együttes egy attikai (Athén környéki) folklórfesztiválról tartott hazafelé, amikor buszuk egy vízmosás közelében felborult. Huszonkét sebesültet a katerini, egyet pedig a szaloniki kórházban ápolnak. Egyelőre nem tudni mikor engedik ki őket, az orvosok szerint napokon belül, de biztosat csak a vizsgálatok után tudnak mondani.

Az AFP úgy tudja, hogy négyen súlyos fejsérülést szenvedtek.