Al-Kaida: bonni szálak lehetségesek

Vágólapra másolva!
A német biztonsági szervek azt gyanítják, hogy az al-Kaida terrorszervezet kapcsolatokat ápolt Bonn térségében élő iszlám szélsőségesekkel - erősítette meg csütörtökön a bonni rendőrség egyik szóvivője.
Vágólapra másolva!

Az észak-rajna-vesztfáliai belügyminisztérium szerint főleg 2002-ben feltűnően sok gyanús személy költözött az ország minden részéből az egykori nyugatnémet fővárosba és környékére. A gyanús személyek megfigyelés alatt állnak.

Az ARD televíziós állomás Panorama című műsorának szerkesztősége úgy tudja, hogy a vonzásközpont a Fahd királyról elnevezett, iskolából és imaházból álló akadémia, amely Bonn egyik negyedében, Bad Godesbergben működik. A Panorama szerint az akadémia látogatóitól azt követelik, hogy álljanak készen a szent háborúra, a dzsihádra, s vessenek alá másokat Allah akaratának.

Az akadémiát Szaúd-Arábia pénzeli, s a rendőrség óvakodik nyíltan összefüggésbe hozni az iszlámistákat az intézménnyel. - Nem folyik nyomozás az akadémia ellen - közölte a bonni rendőrségi szóvivő, aki tagadta, hogy átkutatták volna az akadémiát, de elismerte: Bonn térségében számos gyanús személynél voltak házkutatások.