Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Duplafenekű koporsókat használt az amerikai maffia

Vágólapra másolva!
Kettős fedelű koporsókat gyártott alvilági gyilkosságok áldozatainak eltüntetésére egy New Jersey állambeli maffiához közel álló amerikai temetkezési vállalat.
Vágólapra másolva!

A maffia által elkövetett bérgyilkosságok áldozatait a koporsó alsó rekeszébe helyezték, majd az eredeti térbe ráhelyezték a temetkezési vállalatnál bejegyzett halottat - a hivatalosan megrendelt temetések útján tehát eltüntették a meggyilkolt emberek tetemeit is.

Anthony Rotondo, a vállalat egyik bűnbánó tagja kedden a New York-i bíróság előtt ismerte el e bűntevékenységet, amelyet szavai szerint mintegy 20-30 éve folytatott a bűnszervezet. Az ötlet Carlo Corsentino, a DeCavalcante klán közel 100 éve halott tagjának agyából pattant ki - a New Jerseyben található céget ma is Corsentino egyik fia, Carl irányítja.

Az egyedüli árulkodó jel a koporsó súlya lehetett, miután olasz hagyományok szerint a családtagok viszik a sírig utolsó útjára a halottat. "Mindenki gyanakodva a másikat figyelte... Néha hat ember alig bírta el egy 40 kilogrammos súllyal elhunyt nagymama koporsóját, de nem merték elárulni, hogy szokatlanul nehéz" - emlékezett vissza Rotondo a tárgyaláson.

A bírósági ügy fő vádlottja Girolamo "Jimmy" Palermo, akit a DeCavalcante család egyik főnökének tartanak. A klán tagjai állítják, hogy az ő életük adott inspirációt az Amerika-szerte népszerű - magyar tévében is sugárzott - Maffiózók (The Sopranos) című filmsorozat alkotójának.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről