Új SARS-beteg Tajvanon

Vágólapra másolva!
Egy tajvani SARS-kutató fertőződött meg a kórral, amely 800 ember halálát követelte 2003 első felében. A férfit kórházban kezelik, egyelőre semmi nem utal arra, hogy mást is megfertőzött volna.
Vágólapra másolva!

Új SARS-esetet diagnosztizáltak Tajvanon. Az egészségügyi minisztérium bejelentése szerint a férfi december 5-én fertőződhetett meg az atipusos tüdőgyulladás kórokozójával. Tajvanon ez az első eset azóta, hogy az ország júliusban lekerült a kórral fertőzött országok listájáról.

A SARS kórokozója 2003 elején okozott világméretű járványt, melyben 800 ember vesztette életét, és körülbelül 8 ezren fertőzödtek meg. Tajvanon több mint 300 fertőzést regisztráltak, és 37-en vesztették életüket az év elején.

Az új fertőzött egy kutató, aki a tajvani nemzetvédelmi egyetemen tanulmányozta a kórt. A szigetország egészségügyi minisztere szerint jelenleg ő az egyetlen fertőzött az országban. A férfi, az egészségügyi hatóságok szerint, részt vett egy szingapúri konferencián, majd onnan visszatérve december 10-én esett ágynak. Először azt hitte, hogy influenzás, ám a röntgenvizsgálat tüdőgyulladást mutatott ki, majd SARS-tesztet végeztek el rajta, ami pozitívnak bizonyult.

A szingapúri hatóságok szerint semmi nem utal arra, hogy valakit megfertőzött ott a tajvani férfi, ám a biztonság kedvéért vizsgálatot indítottak az ügyben - jelentette a BBC News Online.

Szakértők korábban az idei év eleji járvány téli hónapokban való visszatérésére figyelmeztettek.