Visszaesett a német sörfogyasztás

Vágólapra másolva!
Németországban a nyári kánikularekordok ellenére kevesebb sör fogyott tavaly, mint 2002-ben, és a visszaesést az export sem ellensúlyozta a sörfőzdék számára.
Vágólapra másolva!

A 1280 németországi sörfőzde tavaly 104 millió hektoliter sört gyártott, 5 százalékkal kevesebbet a 2002-es 108,4 milliónál - közölték a német sörgyártók szövetségében pénteken. Jóllehet a németek, egy főre számítva, még mindig a világ harmadik sörivói a csehek és az írek után, Németországban a sörgyártás fokozatosan csökken a kilencvenes évek közepe óta, amikor a termelés még meghaladta az évi 115 millió hektolitert.

A szövetségben a demográfiai változásoknak, a lakosság elöregedésének tulajdonítják a hosszú távú irányzatot, de rámutatnak, hogy közvetlenül az a tavaly hozott új törvény is ártott, amely szerint betétdíjat kell fizeti a sörösdobozokra. Ezt a vevők nem szeretik, és a sörfőzdéknek sem éri meg begyűjteni a használt dobozokat.

Tavaly a malátatermelés is csökkent Németországban, 150 ezer tonnával 2,1 millió tonnára, főleg a külföldi kereslet csökkenése miatt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!