Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Megöltek egy Hamász vezetőt Rafahban

Vágólapra másolva!
Életét vesztette csütörtökön az izraeli támadásokban egy helyi Hamász vezető a Gázai övezetben lévő Rafahban. A Hamász bosszúra szólította fel tagjait, szimpatizánsait.
Vágólapra másolva!

Háled Abu Anza, a szélsőséges szervezet katonai szárnyának helyi vezetője az izraeli hadsereg hajnali helikopteres támadásának esett áldozatául, holttestét az esti órákban azonosították - közölték palesztin biztonsági és kórházi források.

A Hamász csütörtökön közleményben hívott fel minden palesztint, hogy "szálljon szembe a cionista ellenséggel". Emellett felhívta a hét végi tuniszi találkozóra készülő arab vezetőket, hogy tegyenek érdemi lépéseket a palesztin nép védelmében. A szervezet felhívta az arab, az iszlám és a nemzetközi segélyszervezeteket a hozzátartozóikat a támadásokban elvesztett palesztinok megsegítésére.

A Hamász-vezető halálával nyolcra emelkedett a csütörtöki izraeli támadások áldozatainak száma Rafahban. Öt palesztin a helikopteres támadások során halt meg, két másik akkor, amikor a hadsereg behatolt a városba. Az izraeli hadsereg szerint a harci helikopterek palesztin fegyveresek két csoportját vették célba.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről