Tizenkilenc katonát öltek meg tálibok Afganisztánban

Vágólapra másolva!
Legkevesebb tizenkét katonát öltek meg tálib fegyveresek Afganisztán déli részén csütörtökön a választások közeledtével erősödő erőszakhullám közepette. Más összecsapások során további legkevesebb hét katona vesztette életét szerdán és csütörtökön a dél-afganisztáni Zábul tartományban, több tálib harcost is megöltek - közölték helyi illetékesek.
Vágólapra másolva!

Hejal Mohamed Husszeini zábuli kormányzó elmondta, hogy a legutóbbi harcok akkor törtek ki, amikor a fegyveresek rátámadtak a kormánycsapatok Szori körzetben lévő állására és tizenkét katonát megöltek. A kormányzó további részleteket nem közölt a három napja tartó sorozatos támadásokról.

Szerdán a fegyveresek afgán-amerikai közös katonai járműoszlopra támadtak rá. A tálibok közlése szerint több amerikai katonát megöltek, de független forrásból ezt az értesülést nem sikerült megerősíteni.

Zábul tartomány a szomszédos Pakisztánnal határos, és a tálibok tűzfészke. A fegyveresek célja az október 9-i elnökválasztás megakadályozása, ahol Hamid Karzai jelenlegi elnök tizenhét másik ellenfelével száll versenybe az államfői tisztért.