Robbanószert akartak becsempészni a román atomerőműbe

Vágólapra másolva!
Őrizetbe vette a rendőrség azt a férfit, aki csőbomba előállításához szükséges alkatrészeket akart becsempészni a cernavodai atomerőműbe. A férfi elmondta, hogy egy ismeretlen százezer lejt ajánlott fel neki, ha becsempészi a fegyvereket az atomerőműbe.
Vágólapra másolva!

Őrizetbe vett a román rendőrség pénteken egy férfit, aki gépfegyvert, illetve robbanószerkezet összeállítására alkalmas készletet akart becsempészni a cernavodai atomerőműbe - adta hírül a Realitatea román kereskedelmi televízió.

A 31 éves Eleodor Covaliut az atomerőmű bejárata közelében tartóztatta le a rendőrség, a férfi nála lévő különös csomaggal keltett gyanút. Covaliuc ugyanis két kézipoggyászt vitt a kezében, azokban pedig valóságos fegyvertárat találtak, többek között dinamitrudat, házi készítésű lövedékeket és puskaport. Az illetékes területi rendőrfelügyelőség tűzszerészei megállapították, hogy a tárgyak alkalmasak csőbomba előállítására.

A letartóztatott férfi a rendőrségnek elmondta: a robbanószerkezethez szükséges anyagokat egy ismertetlentől kapta, aki százezer lejt ajánlott fel neki, ha becsempészi és elrejti a fegyvereket az atomerőműben.