4 millió közelében az új dominódöntési világcsúcs

Vágólapra másolva!
Közel 4 millió dominó ledöntésével új világcsúcsot állított be egy magyar tagokkal kiegészülő nemzetközi csapat. A Hollandiában felépített hatalmas, egybefüggő dominóalakzatnak a római Colosseum mása és egy vízesés is része volt, de az építőknek egy vulkánkitörést is sikerült utánozniuk.
Vágólapra másolva!
Hogyan tájékozódik ország - világ híreiről?http://www.equest.hu/ValaszFogad.servlet?azonosito=126462241&userid=1234&userparams=007_03_1_12_2_1_05_04

Megdőlt a dominóépítési és -döntési világrekord: egy nemzetközi csapat 6603 híján négymillió dominókockából alló egybefüggő alakzatot épített és döntött le a hollandiai Leeuwardenben a hét végén. Ezzel az eredménnyel kétéves rekordot javítottak meg, amelyet 3 847 295 kockával állították fel.

A mostani rekord elérésében a házigazda hollandok mellett magyarok, németek, franciák, britek, spanyolok, osztrákok, belgák és svájciak is segítettek, összesen közel százan. A hatalmas mennyiségű dominó felállítása két hónapig tartott, de a ledöntéshez is több mint 3 óra kellett.

A frízföldi városban Kihívás címmel kellett alakzatokat építeniük a csapatoknak. Egyebek között a római Colosseum, egy vízesés és egy ufó épült dominóból, de még egy vulkánkitörést is sikerült imitálni - jelentette a De Telegraaf című holland lap.

Két évvel ezelőtt 2,6, idén 2,4 millióra becsülték csak a hollandiai nézőket, akik egyenes közvetítésben nézték végig a rekordkísérletet. A résztvevőknek ugyanakkor nem lehetett teljes az örömük. A világrekordot sikerült ugyan 145 102-vel megjavítaniuk, de nem érték el az eredetileg kitűzött célt, a 4,25 millió dominókockás álomhatárt.