Újabb korrupciós gyanú a Saron család ellen

Vágólapra másolva!
Ismét korrupciós gyanúba került az izraeli kormányfő családja. Korábban bizonyítékok híján zártak le egy másik ügyet, melyben az a gyanú merült fel, hogy Saron családját megpróbálták megvesztegetni.
Vágólapra másolva!

Újabb korrupciós gyanú merült fel Ariel Saron izraeli kormányfő családja ellen. Az izraeli közszolgálati rádió jelentése szerint a rendőrség kihallgatta Ofer Nimrodi üzletembert, a Maariv izraeli napilap fő részvényesét, akit azzal gyanúsítnak, hogy hálapénzt fizetett a Saron-családnak. A rádió szerint szerdán Gilad Saront, a kormányfő egyik fiát is kihallgatták, de ő nem volt hajlandó a nyomozók kérdéseire válaszolni.

Nimrodit és a Maarivot ellenőrző ILDC holding egy másik vezetőjét a rendőrség több órán át hallgatta ki egy öt évvel korábbi ügy kapcsán, amely során állítólag 1,3 millió sékelt (300 ezer dollárt) fizettek ki egy, a Saron család ellenőrzése alatt álló cég részére. Az átutalás hivatalosan törvényes tranzakcióként szerepelt, de a rendőrség gyanúja szerint Nimrodi a pénzt "ajándéknak" szánta.

Augusztusban az izraeli legfelsőbb bíróság elutasította a főügyész döntése ellen benyújtott fellebbezéseket, aki bizonyítékok hiányában lezárta a "görög sziget" néven elhíresült korrupciós ügyet. Ebben Dávid Appel építési vállalkozót gyanúsították azzal, hogy a kilencvenes évek végén megpróbálta megvesztegetni az akkori külügyminiszter Saront fián, Gilad Saronon keresztül. A vállalkozónak egy görög üdülősziget megvásárlásához lett volna szüksége Saron segítségére, de az ügylet végül nem jött létre.