Állítólag megsebesült az-Zarkávi

Vágólapra másolva!
Egy interneten olvasható közlemény szerint megsebesült az Irakban legkeresettebb terrorista vezér, Abu Musza az-Zarkávi. A honlapon felszólítják a muzulmánokat, hogy imádkozzanak érte.
Vágólapra másolva!

A közlemény hitelességét nem lehet megerősíteni, de a honlap már korábban is gyakran foglalkozott Zarkávi csoportjának, az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet iraki ágának tevékenységével. A hír nem szól arról, hogy milyen körülmények között történt a sebesülés.

Bagdadban az amerikai erők szóvivője annyit mondott, hogy nincs tudomásuk Zarkávi megsebesüléséről és egészségi állapotáról. "Továbbra is célpontunknak tekintjük, akit élve vagy halva kézre akarunk keríteni, s amíg ez meg nem történik, a vadászat folyik tovább" - mondta. Az amerikai kormány 25 millió dollár vérdíjat tűzött ki Zarkávi fejére. A Pentagon kedden délben nem tudta sem megerősíteni, sem cáfolni az internetes hírt.

Május 15-én egy tekintélyes londoni lap már tudni vélt a sebesülésről. A The Sunday Times egy iraki újságíróra hivatkozva akkor arról számolt be, hogy Zarkávit az előző héten Ramádi egyik kórházában kezelték, s az idézett újságíró az őt kezelő orvostól kapta az információt. Abu Muszab az-Zarkávi állítólag május 11-én kereste fel a kórházat, és erősen vérzett. Az orvos azon fotó alapján ismerte fel őt, amelyet korábban a televízióban látott, de nem volt hajlandó semmilyen részletet közölni azzal kapcsolatban, hogy milyen jellegű sebesülésről lehetett szó.