Kiszabadították a Nalcsiki túszokat

Vágólapra másolva!
Az orosz biztonsági erők végeztek a magukat túszokkal együtt egy rendőrségi épületben, illetve egy üzlethelyiségben elbarikádozó muzulmán fegyveresekkel, és kiszabadították a túszokat Nalcsikban. Kabard-Balkárföld fővárosát csütörtökre virradó éjjel körülbelül 100 fegyveres szállta meg, de az orosz erők letörték a gerillák ellenállását.
Vágólapra másolva!

Orosz rendőrök kiszabadították a nalcsiki 3-as számú rendőrállomáson ejtett öt túszt és megölték nyolc fogva tartójukat - jelentette be Vlagyimir Kolesznyikov orosz főügyészhelyettes péntek reggel a dél-oroszországi Kabard-Balkárföld fővárosában.

A kabard-balkárföldi belügyminisztériumban azt mondták, hogy a gerillák túszaikkal egy mikrobuszon próbálták elhagyni az orosz észak-kaukázusi tagköztársaság fővárosát, rendőrjárművek követték őket. A mikrobusz, amikor megállásra szólították fel, gyorsított, de vezetője elvesztette uralmát a jármű felett, és egy fának rohant. Ekkor a rendőrök bekerítették a mikrobuszt, kiszabadították a túszokat és megölték a gerillákat.

Az orosz kommandósok péntek reggel azzal a három muszlim gerillával is végeztek, akik egy nalcsiki üzletben barikádozták el magukat két tússzal. Az NTV tévécsatorna bemutatta, miként törte be egy páncélos jármű az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) kabard-balkárföldi részlegének épületével szemközti Szuvenyiri üzlet falát, hogy a tucatnyi kommandós behatolhasson. Ezek aztán kimentettek két fiatal nőt, egyiküket kórházba szállították, és megölték az őket fogva tartó gerillákat.

Csecsen szeparatisák egy szakadár hírportálon közölték csütörtökön, hogy az ő egységeik intéztek nagyszabású támadást Nalcsik ellen, kabard-balkárföldi iszlám gerillákkal együtt. A várost csütörtökön ostromzár alá vonták az orosz biztonsági erők. Putyin elnök minden fegyveres, vagy ellenállást tanúsító gerilla agyonlövését rendelte el.