Már nem keresik a túlélőket Pakisztánban

Vágólapra másolva!
Felhagytak a túlélők keresésével a pakisztáni földrengés térségében. A külföldi mentőegységek is elhagyják az országot. Eközben a segélyszervezetek lázasan igyekeznek ideiglenes szállást biztosítani az otthonaikat elvesztőknek, mivel hamarosan beköszönt a tél. A rengés pakisztáni halálos áldozatainak száma 35 ezer körüli.
Vágólapra másolva!

A pakisztáni földrengés túlélői utáni kutatás befejeződött, és elkezdik bulldózerekkel eltakarítani a romokat - jelentette be pénteken a hadsereg. Az iszlámábádi rendőrség pedig bűnügyi eljárást kezd a rengés miatt a fővárosban összedőlt toronyház építői ellen.

A nemzetközi kutató és mentőcsapatok már távozásra készülődnek az országból, a segélyszervezetek kimerültség határán lévő alkalmazottai pedig tömegével temetik el a halálos áldozatokat, és menekülttáborokat alakítanak ki a több millió hajléktalanná vált pakisztáni számára, mielőtt beállna a kemény himalájai tél. Kasmír egyes részei már elkezdődött a havazás. Azok a túlélők - mintegy kétmilliónyian - akiknek lakhelye romba dőlt, már a hatodik éjszakát töltötték a szabadban, vagy szerencsés esetben sátrakban.

Egész éjjel érkeztek a segélyszállító repülőgépek egy Iszlámábád melletti repülőtérre, köztük a NATO-nak egy olyan gépe, amely nyolc tonnányi takarót, sátrat és hálózsákot vitt Szlovéniából.

A szombati rengés pakisztáni halálos áldozatainak száma becslések szerint több mint 35 ezer. India 1350 halottról tett jelentést Kasmír hozzá tartozó részéből.

Szikandar Hajat, az iszlámábádi rendőrség vezetője bejelentette, hogy bűnügyi eljárást indítanak annak a fővárosi tízemeletes toronyháznak a tervezői, építői és karbantartói ellen, amely összedőlt a földrengésben, és maga alá temetett 40 lakót.