Kivégzéses videót tett közzé az iraki al-Kaida

Vágólapra másolva!
Egy férfi kivégzését bemutató videofelvételt helyezett el hétfőn a világhálón az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat iraki szárnyaként emlegetett, Abu Muszab az-Zarkávi körözött jordániai terrorista vezette csoport.
Vágólapra másolva!

A világháló egyik iszlamista honlapjára felkerült felvételen, amelynek hitelességét és készítésének időpontját nem lehetett megállapítani, egy állítólag az Irakba vezényelt amerikai haderőnek dolgozó iraki tolmács megölése látható.

A képkockák tanúsága szerint egy ismeretlen automata fegyverből két golyót ereszt a hátrakötözött kezű áldozat - amennyire kivehető, egy poros úton ülő, rövid ujjú kockás inget viselő férfi - fejébe, majd otthagyja a holttestet a vértócsában.

Az "isteni ítélet végrehajtása a kereszteseknek dolgozó egyik tolmácson" címet viselő videofelvétel készítői a kivégzés előtt bemutatnak bizonyos Mahmúd Alván Huszein nevére szóló dokumentumokat, köztük egy iraki tolmácsszövetség tagságiját, valamint egy fegyverviselési engedélyt.

Az iraki biztonsági erők hat tagját ölték meg az arab ország különböző pontjain hétfőn végrehajtott rajtaütésekben. Bagdadban a hadsereg egyik tisztjét és a titkosszolgálat egyik tagját lőtték le ismeretlenek. A fővárostól 220 kilométernyire északra, Sziníjában két iraki katonát ölt meg gépkocsiba rejtett pokolgép robbanása. Kirkukban egy rendőrkapitánnyal és egy közrendőrrel végeztek fegyveresek.

Bagdadban hétfőre virradóra gyilkosság áldozata lett egy rendőrtiszt és egy iraki keresztény nő. A rendőr az iraki belügyminiszter tanácsadó irodájában dolgozott.