Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Kétszázezer dollárért szabadult ki egy ciprusi túsz Irakban

Vágólapra másolva!
Kétszázezer dollár fejében szabadult ki egy ciprusi férfi Irakban. Garabet Jekerjiant tavaly augusztusban rabolták el Bagdadban. Váltsádgdíját családja és munkáltatója - egy amerikai erők ellátásban részt vevő cég - gyűjtötte össze.
Vágólapra másolva!

Négy hónapi fogság után, 200 ezer dolláros váltságdíj fejében engedtek szabadon egy ciprusi férfit iraki elrablói - közölte vasárnap Nicosiában a kiszabadult túsz családja. A 41 éves Garabet Jekerjiant - aki libanoni állampolgársággal is rendelkezik - tavaly augusztusban rabolták el Bagdadban. A túszról elrablói szeptember 12-én tettek fel videofelvételt az egyik iszlám weboldalra egy iraki csoport nevében.

Testvére, Avo Jekerjian szerint a férfit szombaton délután engedték el, miután a család kifizette az emberrablóknak a kért 200 ezer dolláros váltságdíjat. Az amerikai erők élelmiszer-ellátásában részt vevő ciprusi cég, amelynek bátyja is dolgozott, segített a pénz előteremtésében - mondta, azt azonban nem árulta el, hogy mekkora összeggel. A férfi jól van, és hétfőn készül Libanonba utazni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről