Elfoglalták egy órára a palesztin kormány épületét

Vágólapra másolva!
Fegyveresek hatoltak be csütörtökön előbb a palesztin közlekedési minisztérium, aztán a kormány épületébe. A Hamásszal rivális Fatahhoz tartozó fegyveresek anyagi követeléseiket akarták így nyomatékosítani. Egy óra után tudták őket csak elküldeni.
Vágólapra másolva!

Rövid időre hatalmába kerítette palesztin fegyveresek egy csoportja csütörtökön a palesztin kabinet háromemeletes épületét a ciszjordániai Rámalláhban. A fegyveresek az ellen tiltakoztak, hogy a Hamász vezette kormány nem teljesíti anyagi és egyéb követeléseiket.

A húsz fegyveres a Mahmúd Abbász palesztin elnök vezette Fatah párt fegyveres szárnyához, az al-Aksza Mártírjainak Brigádjaihoz tartozik. A palesztin politikát évtizedeken át irányító Fatahra a januári választásokon mért vereséget a radikális Hamász.

A fegyveresek egy része behatolt a kormányépületbe, míg több társuk az épületen kívül foglalt el állásokat. A helyszínre érkező palesztin rendőrők végül egy óra elteltével tudták őket távozásra bírni. Csütörtök reggel az al-Aksza-brigádok fegyveresei hatalmukba kerítették a közlekedési minisztérium épületét is, ahonnan elzavarták az alkalmazottakat.