Megöltek két iraki újságírót Bagdadban

Vágólapra másolva!
Fegyveresek lelőttek egy iraki újságírót Bagdadban, egy másik, két hete elrabolt újságírónak pedig a holttestét találta meg a rendőrség az iraki fővárosban - közölte kedden egy újság főszerkesztője és egy médiavédelmi szervezet.
Vágólapra másolva!

Mohammed Abbász Mohammedet hétfőn ölték meg több lövéssel a nyugat-bagdadi Ádil szunnita negyedben - jelentette be Vászek al-Csalabi, az al-Báina al-Dzsadída című síita újság főszerkesztője, amely lapnál az újságíró is dolgozott.

A két hete Bagdadban elrabolt Iszmáil Amín holttestét szintén hétfőn találták meg rendőrök, a holttest kínzások nyomait mutatta - közölte a kerbelai központú Iraki Médiavédelmi Bizottság. "Elítéljük Iszmáil Amín és Mohammed Abbász fegyveresek általi meggyilkolását - olvasható a bizottság közleményében. - Az újságírók a legádázabb támadásoknak vannak kitéve, amelyek célja a becsületes irakiak megsemmisítése."

Száz újságírót és médiamunkatársat, többségükben irakiakat öltek meg az arab országban az amerikai megszállás 2003. márciusi kezdete óta a Riporterek Határok Nélkül (RSF) nemzetközi médiavédelmi szervezet augusztus 2-án közzétett adatai szerint.