Gépeltérítőnek hitték a vécére igyekvő utast

Vágólapra másolva!
Egy meghiúsított gépeltérítésről adott hírt az al-Dzsazíra arab hírtévé egy Ammánból indult gépen. A jordániai kormány azonban közölte, az utas a felszállás után túl hamar akart vécére menni, és ezen összeszólalkozott az utaskísérővel, majd dulakodni kezdett, de leteperték.
Vágólapra másolva!

Meghiúsították csütörtökön a katari légitársaság egy repülőgépének eltérítését - jelentette az al-Dzsazíra katari hírtévé. Ammáni repülőtéri illetékesek arról számoltak be, hogy egy férfi be akart hatolni a katari légitársaság Ammanból Dohába tartó repülőgépének pilótafülkéjébe kezében egy folyadékot tartalmazó üveggel.

A jordániai kormány szóvivője később azonban közölte, hogy az eritreai származású férfi "szóváltásba keveredett az utaskísérővel és nem szándékozott eltéríteni a repülőgépet". A kezében valóban volt egy üvegfiola, de az orvosságot tartalmazott. Az utas a repülőgép felszállása után néhány perccel akarta használni a mellékhelyiséget, a stewardess azonban visszaküldte őt a helyére. Szóváltás keletkezett, és a férfi fellökte az utaskísérőt, mielőtt mások leteperték őt. A pilóta úgy döntött, hogy visszatér a jordániai fővárosba, ahol a rendbontót őrizetbe vették.