Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Megöltek egy orosz bankvezért

Vágólapra másolva!
Merényletet követtek el Moszkvában az orosz központi bank elnökének első helyettese, Andrej Kozlov ellen, aki csütörtök reggelre belehalt súlyos sebesüléseibe.
Vágólapra másolva!

A merénylet egy moszkvai sportpályánál történt szerda este, ahol futballmeccset játszottak egy kereskedelmi bank alkalmazottai. Kozlov gépkocsijához tartott a pályáról kifele jövet, amikor két fegyveres tüzet nyitott rá, de sofőrjét is eltalálták, aki azonnal meghalt - közölte még este a helyi rendőrség.

A 41 éves Kozlovot rendkívül súlyos állapotban szállították kórházba. Egyes hírek szerint fejlövés érte, más híradások arról számoltak be, hogy a bankárt mellkasán és gyomortájékon lőtték meg. Csütörtök reggel Inna Szigejeva, a sebesültet ellátó moszkvai kórház igazgató főorvos-helyettese közölte, hogy Kozlov meghalt.

A merénylet után a rendőrség életbe léptette Vulkan-5 fedőnevű akciótervét. Minden rendőrparancsnokság megkapta a merénylők személyleírását és gépkocsijuk adatait.

Andrej Kozlov a bankrendszer felügyeletével foglalkozott az orosz központi pénzintézetnél. Feladata volt a nehezen átlátható bankrendszer szabályozása, a pénzmosással és más pénzügyi bűncselekményekkel vádolt bankok bezárása. Az ellene elkövetett merénylet valószínűleg bérgyilkosság volt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről