Hősként ünneplik a metró elé vetődő gyerekmentőt

Vágólapra másolva!
"Halott vagyok?" - kérdezte az a New York-i diák, aki a metrósínre esett csütörtökön. Szerencséjére egy önfeláldozó férfi beugrott érte és megmentette az állomásra berobogó szerelvény elől.
Vágólapra másolva!

Hősként ünneplik azt az amerikai építőmunkást, aki kimentett a metrószerelvény elől egy sínre esett diákot New Yorkban - írja a BBC. Wesley Autrey beugrott a szerelvény elé, magával rántotta a 19 éves gyereket és begurult vele a sínek közé.

Az állomásra berobogó szerelvény már nem tudott megállni előttük, két metrókocsi elhaladt fölöttük, mire a vezető le tudta fékezni a vonatot. A kocsik centikkel fölöttük száguldottak el.

A sínre esett diák a New York Times szerint valamilyen rohamot kapott, ezért esett a vonat elé. Megmentője szerint pár pillanattal a vonat megállása után azt kérdezte: "halott vagyok?" "Nagyon is életben vagy, de ha megmoccansz megölsz mindkettőnket" - válaszolta Autrey.

Az 50 éves, háromszoros családapa, Autrey szerényen azt válaszolta önfeláldozó akciója után, hogy csak azt tette, amit bárki tett volna hasonló helyzetben.