Grúz milliárdos is indulna az elnökválasztáson

Vágólapra másolva!
Badri Patarkacisvili grúz milliárdos - saját szavai szerint - "komolyan fontolgatja", hogy indul januárban Mihail Szaakasvili hivatalban lévő államfővel szemben a grúziai elnökválasztáson, "nehogy hazája diktatúrába süllyedjen".
Vágólapra másolva!

A grúz pénzember Tel-Avivból adott írásos nyilatkozatában üzente meg: nem fogja sajnálni sem a fáradságot, sem a pénzt annak érdekében, hogy "egyszer s mindenkorra vége szakadjon Grúziában a felháborító törvénysértéseknek és terrornak, és végre diadalmaskodjanak a demokrácia elvei". "A grúz ellenzéknek egyetlen közös jelöltre lenne szüksége a hivatalban lévő elnökkel szemben" - vélekedett.

Patarkacisvili kezdetben támogatta Szaakasvilit, amikor az 2003-ban hatalomra került a "rózsás forradalom" hullámain, később azonban ellene fordult, és döntő szerepet játszott az ellenzék finanszírozásában.

A dúsgazdag üzletember és Rupert Murdoch amerikai médiacézár által közösen fenntartott Imedi televízió szinte éjjel-nappal Szaakasvili ellenzékét reklámozza.

Patarkacisvili a Londonban élő Borisz Berezovszkij orosz pénzmágnással, Vlagyimir Putyin orosz elnök esküdt ellenségével együttműködve szerezte vagyonát a kilencvenes évek elejének homályos oroszországi ügyleteiben.