Tovább tárgyalnak a dél-koreai túszok sorsáról

Vágólapra másolva!
Az újabb ultimátum lejárta ellenére nem öltek meg újabb túszt a dél-koreaiakat fogva tartó afganisztáni tálibok. Az afgán hatóságok a korábbi hírekkel ellentétben azt közölték, hogy egyelőre nincs szó túszszabadító akcióról, nyitva kívánják hagyni a tárgyalás lehetőségét a tálibok előtt.
Vágólapra másolva!

A magát a tálibok szóvivőjének mondó Kari Mohammed Juszuf Ahmad hírügynökségi jelentések szerint azt közölte, hogy folytatódnak a tárgyalások, de nem közölt újabb ultimátumot.

Előzőleg hírügynökségek a dél-afganisztáni Gazni tartomány illetékesére hivatkozva arról számoltak be, hogy művelet indult a tálibok fogságába esett dél-koreaiak kiszabadítására. A hírt később cáfolták, arra hivatkozva, hogy az afgán kormány Szöul belegyezése nélkül semmilyen katonai lépést nem tesz.

A 23 dél-koreait, egy Szöul melletti keresztény közösség tagjait, akik humanitárius céllal érkeztek Afganisztánba, július 19-én rabolták el szunnita iszlamista tálibok a Kabulból Kandahárba vezető úton.

Vezetőjüket, egy 42 éves férfit a múlt héten, szerdán megölték, egy második tússzal hétfőn végeztek a tálibok, akik fogságba esett társaik elengedését követelik a túszokért cserébe. Napokkal ezelőtt arról is érkeztek beszámolók, hogy nyolc dél-koreait szabadon engedtek a túszejtők.