Új szuperrendőrség lesz az Ameripol

Vágólapra másolva!
Újabb kontinentális rendőrséget hozott létre húsz amerikai ország. Az Ameripol leginkább a kábítószerkereskedelem ellen akar küzdeni. Az Egyesült Államok és Kanada nem írta alá az alapszabályt, egyelőre logisztikai támogatást nyújtanak.
Vágólapra másolva!

Húsz amerikai ország képviselői Bogotában jóváhagyták az új kontinentális rendőrség, az Ameripol nevű szervezet alapszabályzatát. Amerika rendőrségeinek közössége (Ameripol) elsősorban a nemzetközi kábítószer-kereskedelem ellen akar fellépni, emellett szerepet vállal a terrorizmus elleni küzdelemben, az ember- és fegyvercsempészet, a pénzhamisítás és pénzmosás, valamint az informatikai bűncselekmények elleni harcban.

A latin-amerikai és karibi országok rendőrfőnökei célként tűzték ki, hogy "olyan mechanizmust hozzanak létre, amely lehetővé teszi az azonnali technikai és tudományos segítségnyújtást, valamint a megelőzést szolgáló akciókat és a bűncselekmények megakadályozását".

Argentína, Bolívia, Brazília, Chile, Kolumbia, Costa Rica, Kuba, Ecuador, Salvador, Guatemala, Haiti, Honduras, Jamaica, Mexikó, Paraguauy, Uruguay, Peru és a Dominikai Köztársaság írta alá az Ameripol alapszabályzatát. Az Egyesült Államok és Kanada az első időkben logisztikai támogatást nyújt a szervezetnek.