Vágólapra másolva!
Közel kéttucat nőt támadott meg az a brit sorozatgyilkos, akit - egyelőre - két gyilkosság miatt ítélnek el kedden. Egy héten belül ő a második elítélt sorozatgyilkos Nagy-Britanniában.
Vágólapra másolva!

Két fiatal nő meggyilkolásában és egy további gyilkossági kísérletben találta bűnösnek egy éjszakai bár volt kidobóemberét egy londoni bíróság. A 39 éves Levi Bellfieldet a brit rendőrség további 20, nők elleni támadással gyanúsítja, amelyeket a férfi szintén London környékén követhetett el.

Ezek között több olyan mindeddig felderítetlen gyilkosság is szerepel, amelyek után évek óta sikertelenül nyomozott a rendőrség. A hatóságok főleg azt szeretnék tudni, köze van-e egy 13 éves diáklány 2002-ben, fényes nappal történt elrablásához. A lány holttestét fél év múltán találták meg egy erdőben.

Bellfieldet a fővárosi Old Bailey bíróság találta bűnösnek hétfőn Amelie Delagrange 22 éves francia diáklány 2003-ban és az angol Marsha McDonnell 2004-es meggyilkolásáért. A férfi mindkét áldozatával egy-egy külvárosi buszmegállóban végzett valamilyen tompa tárggyal.

Bellfieldet a Kate Sheedy elleni gyilkossági kísérletben is bűnösnek mondta ki a bíróság. Szörnyű sérüléseket okozva 2004-ben gázolta el szándékosan a 18 éves lányt, amikor az leszállt a buszról. A sorozatgyilkos büntetését kedden szabja ki a bíróság.

A múlt héten Angliában végre sikerült pontot tenni egy másik sorozatgyilkos, az ipswich-i rém esetére is. Az öt prostituáltat meggyilkoló Steve Wright életfogytiglani börtönbüntetést kapott.