Életfogytiglanit kapott bin Laden PR-osa

Vágólapra másolva!
Életfogytig tartó börtönbüntetést kapott egy jemeni férfi, aki elismerte, hogy propagandavideókat készített Oszama bin Laden és az al-Kaida számára. Ali Hamza al-Bahlult 35 vádpontban találták bűnösnek.
Vágólapra másolva!

Életfogytiglanra ítélte egy amerikai katonai bíróság hétfőn a guantánamói támaszponton az al-Kaida terrorszervezet propaganda-szakértőjének tartott Ali Hamza al-Bahlult - közölte a pentagon. A kilenctagú esküdtszék 35 vádpontban - egyebek mellett összeesküvésben, emberölésre való felszólításban, a terrorizmusnak nyújtott anyagi támogatásban és terrorista propaganda-videók készítésében - találta bűnösnek Bahlult.

Azt még nem tudni, hogy a jemeni születésű Bahlul hol fogja letölteni büntetését. Az 39 éves férfi korábban fogadkozott: az al-Kaida soha nem szünteti be az Amerika elleni harcot, és a tárgyalás alatt is dacosan kiállt amellett, hogy az al-Kaida tagja. Az ügyészek szerint Bahlul elsimerte, hogy a terrorszervezet médiaügyi vezetője volt, és öngyilkos merénylőket toborzó videókat készített.

Ez a második bírósági ítélet, amelyet guantánamói fogoly ügyében hoztak. Az első alkalommal bin Laden egykori sofőrjét ítélték öt és fél évre.