Rekordméretű zsákmánnyal próbálkoztak a kalózok

Vágólapra másolva!
Rövid manőverezés után teljes gőzre kapcsolt és elmenekült a támadó kalózok elől a Nautica nevű luxus-tengerjáró Jemen partjainál. Ekkora utasszállítót idén még nem próbáltak becserkészni.
Vágólapra másolva!

A Nemzetközi Kalózellenes Munkacsoport által védett vizeken, Jemen partjainál támadta meg két kalózhajó a Nautica nevű luxus-tengerjárót - mondta a hajó tulajdonosa hétfőn. Idén ez az első kalóztámadás hasonló nagyságú utasszállító ellen. A 30 000 tonnás tengerjáró kitérő manőverekbe kezdett, majd teljes gőzre kapcsolva, 23 csomós - körülbelül 43 km/h-s - sebességgel maga mögött hagyta üldözőit.

Az egyik kalózhajó 300 yardnyira megközelítette az utasszállítót, és legénysége puskával nyolc alkalommal a Nauticára lőtt. "Korábban több jachtot is megtámadtak már a kalózok, de azok sokkal kisebbek voltak" - mondta a CNN-nek Cyrus Mody, a Nemzetközi Tengerészeti Hivatal munkatársa.

A 684 utast és a 400 főnyi személyzetet szállító Nautica sérülés nélkül érkezett meg az ománi Salalah kikötőjébe hétfő reggel. A hajót tulajdonló társaság egyelőre nem változtatja meg hajózási útvonalait, arra hivatkozva, hogy az Ádeni-öböl még mindig a legjárhatóbb út a mediterrán térség és Ázsia között.