11 olasz halt meg mérgezett heroin miatt

Vágólapra másolva!
Többen mérgező vegyülettel kevert heroint fogyasztottak szilveszterkor Olaszországban. Az ismeretlen alkaloidával kevert kábítószer 11 ember halálát okozta különböző olasz városokban. A rendőrség több heroinárust őrizetbe vett.
Vágólapra másolva!

Tizenegy ember halt meg szilveszterkor és újév napján Olaszországban, mert mérgező vegyülettel kevert heroint fogyasztott. Az olasz rendőrség közölte: az előállítók egy közelebbről nem megnevezett alkaloidát kevertek az eladott heroinba, és ez okozta a kábítószer-élvezők halálát a különböző itáliai városokban. A rendőrök több heroinárust is őrizetbe vettek.

Közben szakértők arra figyelmeztetnek, állandósult a heroinfüggők számának növekedése Olaszországban, ami összefügg a kábítószer árának meredek csökkenésével - számolt be az olasz sajtó. Rövid időn belül 47 euróról 30 euróra zuhant egy adag ára.

Itáliában 210 ezer embert kezelnek heroinfüggőséggel. Még többen, becslések szerint 800 ezren rabjai azonban egy másik kábítószernek, a kokainnak, noha ennek ára újabban emelkedik. Egy közelmúltban nyilvánosságra hozott felmérés szerint a 14 és 54 év közötti olaszok hét százaléka életében már legalább egyszer kipróbálta a kokaint.