Nem buszozhatott a pórázon vezetett barátnő

Vágólapra másolva!
Le kellett szállnia egy angliai helyi járatról annak a férfinak, aki pórázon vezette a barátnőjét. A darkos pár diszkriminatívnak nevezte a lépést. A közlekedési társaság azt ígérte, kivizsgálják az ügyet.
Vágólapra másolva!

Leszállították egy buszról az angliai Dewsburyben azt 25 éves fiatalembert, aki kutyapórázon vezette barátnőjét - írja a BBC. A busz vezetője az utasok biztonsága érdekében kérte meg a párt, hogy szálljanak le a járműről. A 25 éves férfi és 19 éves barátnője diszkriminatívnak nevezte az intézkedést.

A tetőtől talpig fekete ruhát viselő férfi a BBC-nek azt mondta: hozzá vannak szokva, hogy furcsa külsejük miatt megjegyzéseket tesznek rájuk, de erre a lépésre nem számítottak. "A busz közszolgáltatást nyújt, ráadásul jegyünk is volt" - tette hozzá a férfi. A közlekedési társaság azt mondta: ki fogják vizsgálni a panaszt, de számukra az utasok biztonsága volt az első.

A 19 éves lány azt mondta: az ő ötlete volt, hogy nyakörvet és pórázt viseljen. A pár összetartozásuk jelképének tekintik az öltözéket.