Éhségsztrájkba kezdett Hodorkovszkij

Vágólapra másolva!
Éhségsztrájkot kezdett a Jukosz olajkonszern egykori vezetője, Mihail Hodorkovszkij. A jelenleg börtönben ülő volt olajmágnás nem tudja eldönteni, mihez kezdjen. Hamis vallomással ugyanis megmenthetné egykori alelnökének életét, korábbi üzletfeleit viszont kínos helyzetbe hozná.
Vágólapra másolva!

Éhségsztrájkot kezdett Mihail Hodorkovszkij, a Jukosz olajbirodalom börtönben lévő egykori tulajdonosa, aki a konszern volt alelnökének, Vaszilij Alekszanjannak az érdekében indította akcióját. A Jukosz korábbi elnökhelyettese ugyanis HIV-fertőzött, de nem utalják be szakkórházba, a börtönben pedig nem kap megfelelő kezelést.

Hodorkovszkij honlapján közölte, azért kezdett éhségsztrájkba, mert jelen helyzetben képtelen meghozni a megfelelő döntést. Megmentheti Alekszanjan életét, de ehhez olyan bűncselekményeket kell beismernie, amelyeket nem követett el, és beismerésével megpecsételi állítólagos tettestársai sorsát. Ha viszont tovább várja, hogy ügye független bíróság elé kerüljön, akkor halálra ítéli egykori alelnökét.