Kilencen haltak meg egy tűzharcban Csecsenföldön

Vágólapra másolva!
Kilencen haltak meg szerda éjjel egy tűzharcban Csecsenföldön - állítja több orosz hírügynökség. A csecsen szeparatisták egy arra járó gépkocsira is tüzet nyitottak. A kaukázusi köztársaságban évek óta nem volt ilyen véres incidens.
Vágólapra másolva!

Kilenc ember halt meg Csecsenföldön egy szerda éjszakai fegyveres összecsapásban - közölte több orosz hírügynökség, amelyek szerint a csecsenföldi biztonsági erők szakadár fegyveresek 10-15 fős csoportjára bukkantak az urusz-martani járás egyik falujának külterületén, és összehangolt akciót indítottak ellenük. Az összecsapásban biztonsági erők öt tagja, három szeparatista és egy arra haladó autó vezetője vesztette életét.

Az Interfax hírügynökség biztonsági forrásokra hivatkozva azt írta, hogy az autóra a menekülő szeparatisták nyitottak tüzet, s annak három utasa - két nő és egy 15 éves fiú - szintén megsebesült. Az Oroszországi Föderációhoz tartozó észak-kaukázusi köztársaságban, amelynek szakadár harcosaival két háborút is vívtak az orosz fegyveres erők (1994-ben és 1999-ben), az elmúlt években viszonylag nyugodttá vált a helyzet. Moszkva mindemellett jelentős összegeket fordított az újjáépítésre. A szórványos szeparatista támadások nagyrészt áttevődtek a szomszédos Ingusföldre és Dagesztánba.

A RIA-Novosztyi hírügynökség jelentése szerint Ingusföldön szerda éjjel egy út mentén elhelyezett pokolgép rongált meg két orosz páncélozott szállító harcjárművet. A támadásban két katona megsebesült.